GENÇ HAYAT VAKFI YENİDEN İNŞA: GENÇLERİN DENEYİMİNDEN DEPREM SONRASI YAŞAM: GÜÇLÜKLER MÜCADELE YOLLARI VE ÖNERİLER RAPORUNUN SONUÇLARINI HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDE PAYLAŞTI
Genç Hayat Vakfı, afetten sonraki dönemin gençlerde yarattığı sosyal, ekonomik ve kültürel etkiyi araştırdığı Yeniden İnşa isimli raporunun çıktılarını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğrenciler ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı panelde paylaştı. Panelde, raporda yer alan çarpıcı bulgular ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik öneriler ele alındı.
Panel Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör’ü Sn. Veysel Eren’in açılış konuşmasıyla başladı. Eren rapordan, “Bu, görünmeyen yaraların sarıldığı bir araştırmanın çalışması.” olarak bahsetti. Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer Genç Hayat Vakfı’nın çalışmalarından bahsetti. Raporla elde edilen istatistiklerin ve önemli noktaların aktarılmasının ardından Dr. Murad Duzcu moderatörlüğünde Prof. Dr. Kezban Çelik ve Doç. Dr. Ferhat Arık deprem sonrası süreçte gençlik katılımının önemine vurgu yaptı.
Gençlerle konuyla ilgili soru-cevap etkinliği yapıldı.
Rapor Hakkında
Rapor, afet sonrası süreçte gençlerin karşı karşıya kaldığı güçlükleri, baş etme mekanizmalarını ve geleceğe dair beklentilerini anlamak amacıyla 1638 gençle gerçekleştirilen anket çalışmasına dayanıyor.
Araştırma, deprem sonrası gençlerin yaşadıkları zorlukları, ihtiyaçlarını, beklentilerini ve önerilerini ele alarak, gençlerin iyilik hallerini desteklemek için yapılabilecek çalışmaların bir yol haritasını çiziyor. Özellikle eğitime erişimde yaşanan güçlükler, teknolojik araçlara erişimin önemi, sosyalleşme ve psikolojik destek ihtiyaçları gibi konulara odaklanıyor ve gençlere yönelik politikaların geliştirilmesinde ve uygulanmasında dikkate alınması gereken temel noktalara değiniyor.